Terrassa i la XATIC participen a FITUR 2019

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme, Amadeu Aguado, assisteix aquest dimecres i dijous a la Fira Internacional de Turisme FITUR, que se celebra del 23 al 27 de gener al recinte firal IFEMA de Madrid.

Aprofitant la seva estada a FITUR, el tinent d’alcalde durà a terme diverses reunions de caire institucional amb ajuntaments i consells comarcals de Catalunya. Terrassa Turisme serà present a la Fira fins dijous dins l’estand de la Diputació de Barcelona – Marca Costa Barcelona. La Diputació de Barcelona participa, un any més, en l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, on el públic assistent disposa de les diferents ofertes turístiques de la província de Barcelona, sota les marques turístiques Costa Barcelona i Paisatges Barcelona. En aquesta ocasió es podrà mostrar al sector professional l’oferta turística de la ciutat de Terrassa, principalment el modernisme i la Fira Modernista, i la Seu d’Ègara, així com els productes turístics creats conjuntament amb les empreses del sector turístic de la ciutat, com per exemple “Cap de setmana a ritme de Jazz” amb motiu de la celebració de la 38a edició del Festival de Jazz la propera primavera, o l’activitat “Minyons de Terrassa Experience”.

A més, Aguado participa a la fira com a vicepresident de la XATIC juntament amb els representants de la direcció tècnica. La XATIC esta present un any més a FITUR, presentant a professionals i visitants de TurismeIndustrial.cat, el portal que engloba la major oferta de turisme industrial de Catalunya. La Xarxa del Turisme Industrial de Catalunya és una xarxa oberta a l’adhesió de nous municipis que disposin de recursos de l’àmbit del turisme industrial i vulguin unificar esforços per promoure aquesta forma de turisme.

Pel que fa a Indústria Viva, el programa de la XATIC en què es permet visitar les instal·lacions i conèixer en directe els processos de fabricació dels seus productes, es realitzaran trobades amb importants empreses amb la finalitat d’ampliar aquest programa.

El passat 2018, FITUR va tancar la darrera edició amb les seves millors dades, batent el rècord de participació amb 10.190 empreses expositores de 165 països i regions i 250.980 visitants. A més, la presència de més de 7.700 periodistes també evidencia l’expectació que genera aquest esdeveniment.

A la imatge, d’esquerra a dreta, Francesc Vila, gerent de turisme de la Diputació de Barcelona; Octavi Bono, director general de l’Agencia Catalana de Turisme; Amadeu Aguado; Joaquim Ferrer, secretari general de l’Agència Catalana de Turisme; Ignasi Gimenez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Meritxell Lluís, consellera de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Occidental; Miquel Samper, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona; David Font, president de l’Agència Catalana de Turisme i Miquel Forns, vicepresident de la Diputació de Barcelona.