Terrassa i l’hoquei es beneficiaran d’un Mundial exitós a nivell organitzatiu i de públic

Èxit organitzatiu i de públic i un llegat que tant l’hoquei herba com la ciutat se’n beneficiaran en els propers anys. És el balanç positiu que l’organització fa de la Copa del Món Femenina celebrada fins diumenge a Terrassa.

Aquest dijous s’ha donat a conèixer algunes de les xifres d’aquest Mundial. Prop de 37 mil persones han assistit a l’Estadi Olímpic durant els disset dies de competició, amb una mitjana de públic de més de 3.300 espectadors. La final, amb més de 7.000, i el partit entre Espanya i Argentina, amb 6.600, van ser els dos partits que van portar més gent a la graderia.

El 62% del públic era de nacionalitat espanyola (majoritàriament de Catalunya amb un 79%), mentre que el 38% restant era de l’estranger. El senyal del Mundial ha arribat a 120 països, amb una audiència potencial de més de 600 milions de persones. La repercussió també s’ha vist recollit en els articles comptabilitzats pels més de 400 mitjans de comunicació acreditats.

Balanç Mundial 4

L’organització del Mundial ha presentat aquest dijous les xifres del Mundial (Font imatge: Ajuntament Terrassa)

Però més enllà de la competició, el Mundial deixa un Estadi Olímpic renovat, un Municipal Martí Colomer que també se’n beneficiarà amb la nova gespa blava i una ciutat que enamora per la seva passió per l’hoquei i el seu nivell organitzatiu en els grans esdeveniments.

Tant l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament com l’stand a la Fan Zone han estat motiu de consulta per a molts turistes, que han gaudit del patrimoni arquitectònic de la ciutat i que han registrat prop de 14 mil pernoctacions en hotels de la ciutat i de la comarca.