Olympus Digital Camera

Terrassa i Manresa, front comú per exigir la millora d’infraestructures comunes

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (TxT), i el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert (ERC), han rebut aquest matí a l’Ajuntament l’alcalde de Manresa, Marc Aloy (ERC). La reunió ha girat a l’entorn de les necessitats de millora d’algunes infraestructures que comparteixen totes dues capitals de comarca. En aquest sentit, els alcaldes de Terrassa i de Manresa coincideixen a considerar com a imprescindible una aposta per actualitzar la línia R4 de Rodalies. Demanen més velocitat, més freqüència de pas i millor qualitat del servei. És per això que tots dos batlles han plantejat fer un front comú i liderar aquesta reivindicació davant del Govern de l’Estat. L’objectiu és que la R4 és converteixi en una alternativa real al transport privat per carretera.

Però la mobilitat per carretera ha estat també un altre dels temes tractats en aquesta trobada institucional. Per una banda, tant Ballart com Aloy veuen necessari reclamar un nou model tarifari a la carretera C-16, sobretot per equiparar-la a la gran majoria de carreteres i autopistes catalanes que recentment han vist alliberats els peatges. A més, els dos alcaldes també han acordat treballar per reimpulsar la ruta transeuropea E-9, la qual uniria Barcelona i Tolosa passant per Terrassa, Manresa, Puigcerdà i Foix a través de vies com la mateixa C-16. D’aquesta manera, es podria descongestionar l’AP-7 i afavorir els teixits productius egarenc i manresà. Amb aquest objectiu, Ballart i Aloy compten convocar properament la resta d’alcaldes dels municipis per on passa aquest eix.

La intenció dels governs municipals terrassenc i manresà és que aquesta reunió hagi sigut el primer pas d’un treball continu entre totes dues ciutats. De moment, els dos alcaldes ja s’han emplaçat a retrobar-se passat l’estiu.

Olympus Digital Camera