Terrassa i Sabadell competeixen per recollir brossa a Can Robert

Un derbi Terrassa-Sabadell amb un guanyador comú: la natura. Aquesta és la proposta de la botiga de muntanya Camarasa, que aquest dissabte ha organitzat una competició per veure quina de les dues ciutats recollia més brossa de la zona de Can Robert, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.

Més de vuitanta persones han entomat el repte de defensar la seva pròpia ciutat i han recollit desenes de bosses i objectes, des d’ampolles de plàstic fins a cadires, que s’havien anat acumulant al voltant dels camins durant molts anys.

Es tracta d’una acció que s’ha volgut fer per contrarestar la massificació dels espais naturals de la comarca, a més de conscienciar de que la brossa no pot quedar-se a la muntanya.

El fet de tenir dues botigues, una a cada cocapital, ha fet que es decantessin per fer una mena de competició que ha estat tot un èxit. A més de la juguesca entre ciutats també s’ha fet un sorteig de material de muntanya entre els participants, amb objectes com motxilles o gorres. Ara, i després de l’èxit d’aquesta primera edició, els organitzadors ja pensen en ampliar la convocatòria de cara a l’any que ve.

I, per cert, hi han participat més persones de Terrassa però la muntanya de brossa més gran a última hora ha estat la de Sabadell. Així que, per evitar polèmiques, el guanyador final del dia ha estat el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.