Terrassa i Sabadell organitzen una taula rodona per potenciar els productes de comerç just

L’Ajuntament de Terrassa i el de Sabadell han  organitzat aquest dimecres una taula rodona sobre «El poder transformador del comerç just» que ha comptat  amb la participació de diverses entitats que han exposat les seves experiències en l’àmbit del comerç just.Aquesta  activitat  s’emmarca dins els actes del Dia del Comerç Just, que tradicionalment se celebra durant el mes de maig.

A la sessió hi  ha participat  LaCoordi de Comerç Just i Finances Ètiques, un ens que aplega diverses entitats de comerç just, que ha explicat quina és la situació actual del comerç just i els reptes de futur. Tot seguit, la cooperativa de Terrassa Alternativa3 ha presentat la seva experiència de comerç just en l’àmbit local, des d’on compren, elaboren i distribueixen cafè, cacau i sucre. Finalment, Oxfam Intermon ha parlat  de la seva experiència en comerç just en l’àmbit internacional, comptant amb la participació del seu homòleg al Perú, la Cooperativa Piura.

Una nova imatge per a ‘Cafè Terrassa’

Emmarcat en el mes del comerç just, s’ha posat en marxa una votació popular per escollir una nova imatge per al projecte ‘Cafè Terrassa’, una campanya dirigida al ciutadania, al teixit associatiu, entitats públiques i establiments per tal de fomentar la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions de Comerç Just en el marc de la ciutat. Aquesta acció, engegada conjuntament entre l’Ajuntament de Terrassa, Alternativa 3 i el suport de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu donar a conèixer a tota la ciutadania el comerç just i les problemàtiques que pateixen els productors dels països del Sud. Terrassa va ser la primera ciutat de l’Estat on es va portar a terme aquesta iniciativa l’any 2008.

Per participar en aquesta tria cal accedir a la web Participa Terrassa on es poden veure les dues opcions entre les que es pot escollir.