Terrassa i un centenar de municipis demanen a Sánchez que reverteixi la retallada en polítiques d’ocupació

La decisió de retallar en un 55% els fons destinats a polítiques actives d’ocupació a Catalunya impacta de manera directa en el finançament dels serveis públics d’ocupació locals. Per això, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i un centenar de batlles més de municipis catalans demanen al Govern espanyol que rectifiqui i reverteixi aquesta disminució.

A través d’una carta conjunta els alcaldes i alcaldesses demanen al president espanyol, Pedro Sánchez, que reconsideri aquesta decisió per tal que els ajuntaments puguin garantir els serveis públics d’ocupació que necessitaran un cop acabi l’emergència sanitària. En el cas de Terrassa, la retallada pot arribar a significar 2 milions i mig d’euros menys per a programes de foment de l’ocupació.És el primer punt tractat en la reunió diària del Comitè d’Emergència Municipal.

També s’ha acordat que a partir d’aquest dimarts s’intensifica la neteja de zones verdes, places i jardins. 9 equips autònoms, formats per dues persones cadascun, faran aquestes tasques, posant especial atenció a les deposicions dels gossos. També es desinfectaran les zones de lliure circulació de gossos i l’Ajuntament fa una crida als propietaris d’aquests animals perquè respectin l’ordenança municipal i el decret de l’estat d’alarma.

El govern agraeix la solidaritat de la ciutadania. Des del passat 21 de març, quan es va posar en marxa la Bossa de Voluntariat Ciutadà, 430 persones s’hi han inscrit i 61 empreses i professionals s’han apuntat a la d’oferiments d’entitats, col·lectius i empreses.

Finalment, el Govern municipal ha acordat que el servei telefònic 010 funcioni, durant els dies festius de la Setmana Santa. Dijous, de 10 a 14 i de 16 a 19h. Divendres, de 10 a 14h i dilluns de 10 a 14 i de 16 a 19 H.