Terrassa impulsa la creació d’una Coordinadora d’Entitats sobre la Memòria Popular a Catalunya

Terrassa ha acollit la primera trobada per crear una Coordinadora d’Entitats sobre la Memòria Popular a Catalunya. La reunió vol donar resposta a una qüestió que va sorgir en les darreres Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic.

L’Associació El Llibre de la Vida, terrassenca però de vocació nacional, lidera aquest projecte innovador ja que fins ara no ha existit mai cap entitat que agrupi aquelles persones i entitats que tenen cura de preservar els records.

A la trobada de Terrassa hi han assistit una desena d’entitats però el projecte compta amb una trentena adhesions i contactes amb una vintena més arreu de Catalunya.

El Llibre de la Vida rep el suport de moltes entitats de la ciutat, així com de museus i arxius, i també de l’Ajuntament de Terrassa, que ha ajudat l’associació en l’organització de diversos tallers.

L’equip impulsor de la Coordinadora d’Entitats sobre la Memòria Popular a Catalunya es dóna sis mesos per posar-la en marxa i aconseguir les subvencions necessàries per a la viabilitat del seu funcionament.