Terrassa incorporarà 10 nous autobusos híbrids el 2019

A principis del 2019, Terrassa tornarà a estrenar 10 autobusos de tecnologia híbrida, com els recent adquirits el passat estiu, per millorar la flota de l’empresa municipal Transports Municipals d’Ègara. En concret seran dotze noves unitats de 12 metres de llargada i d’un vehicle de 18 metres, per un import total d’uns 3,3 milions d’euros.

Mentre Terrassa en Comú celebra que finalment el vehicle de 18 metres també sigui de tecnologia híbrida com la resta de la flota, l’Equip de Govern ha explicat el rebuig a incorporar vehicles elèctrics perquè les actuals prestacions d’aquests cotxes no donen resposta a les necessitats de l’empresa de transport. La Comissió de Territori, celebrada aquest dimarts, portarà al ple la compra dels autobusos amb el suport de Terrassa en Comú, Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres i el PSC. La resta de grups s’abstindran en aquest punt.

Des del passat mes de juliol TMESA ha incorporat a les seves línies 14 nous autobusos. D’aquests, 4 són de 12 metres i quatre més d’articulats de 18 metres. També es van comprar 6 vehicles híbrids de 12 metres, uns models similars als que s’incorporaran l’any vinent. D’altra banda la Comissió de Territori ha aprovat la petició dels taxistes de congelar les tarifes del taxi per aquest 2018. Davant el silenci de la Comissió de preus de la Generalitat, els taxistes reclamen que s’aprovi la congelació i adaptar les seves màquines a les noves tarifes.