Terrassa ja disposa d’una guia local per avançar en un protocol contra el maltractament de la gent gran

Terrassa disposarà a principis del 2020 d’un protocol local per fer front als maltractaments de les persones grans, una eina que ha de coordinar les accions de totes les institucions, entitats i serveis públics implicats en aquest àmbit.

Per fer-ho possible, fa un any es va constituir una taula tècnica que aplega les entitats del tercer sector que presten serveis a la gent gran, també membres d’associacions, cossos de seguretat i personal sanitari.

Des de llavors, diverses sessions de treball han donat com a resultat una guia local per fer front a aquest tipus de maltractament. El document està impulsat per l’ajuntament i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Una jornada tècnica ha servit aquest dijous per distribuir, entre la quarantena d’agents de la taula, aquesta guia consensuada que servirà de base per avançar en la redacció del protocol.

A Terrassa, hi ha unes 35.000 persones majors de 65 anys, un 16,6% de la població. El 58% són dones. Cada any es comptabilitzen al món més de mig milió de víctimes més grans de 65 anys per discriminació d’edat: un tipus de violència oculta, força desconeguda i difícil de detectar.