Terrassa manté la tendència a la recuperació i assoleix el risc de rebrot més baix des de l’agost

Terrassa es segueix recuperant de la segona onada de la pandèmia. Així ho demostren els diferents indicadors epidemiològics, que en general mantenen una tendència a la baixa. Un exemple el trobem amb el risc de rebrot que, en les últimes setmanes, s’ha vist reduït de manera considerable. Ara fa un mes, al 30 d’octubre, el perill de contagi assolia un nivell altíssim, de 1.016 punts; una xifra que contrasta amb els 162 actuals. Es tracta de l’índex més baix registrat a la ciutat des del passat 31 d’agost.

D’altra banda, la situació als hospitals de Terrassa també ha millorat, i molt, en els últims 30 dies, passant dels 221 malalts ingressats als 136 d’aquest dilluns. D’aquests, 100 es troben a planta, 19 a la UCI, 6 a semicrítics i 11 reben hospitalització domiciliària. Són dades molt semblants a les del passat divendres, fet que demostra que la situació als centres sanitaris terrassencs es manté força controlada.

També segueix un descens progressiu el ritme de detecció de nous contagis. A Terrassa ja hi han hagut 10.422 casos confirmats des de l’inici de la pandèmia, dels quals 57 han estat detectats durant aquest cap de setmana. Durant el mes d’octubre, en plena irrupció de la segona onada, a la ciutat van donar positiu per covid prop de 4.000 persones; mentre que el novembre finalitza amb poc més de 1.600 casos detectats.

Pel que fa a la xifra de defuncions, a Terrassa han perdut la vida 377 persones a causa de la covid, 7 més que el passat divendres. Al conjunt de Catalunya el balanç de víctimes mortals s’eleva a les 15.866.