Terrassa mostra a Sant Cugat el protocol de prevenció per assetjament als usuaris de bicicleta

El regidor de Via pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero, s’ha reunit aquest dijous a la tarda a Sant Cugat amb el regidor de Seguretat, Francesc Carol, per presentar el protocol per a la prevenció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament a persones usuàries de bicicleta i el seu funcionament a la ciutat.

L’objectiu del protocol, signat l’any 2016 per la Policia Municipal de Terrassa i l’associació BiTer, és sensibilitzar sobre la normalització de l’ús de la bicicleta i el VMP i assolir la convivència pacífica dels diferents sistemes de mobilitat a la xarxa urbana de la ciutat.

Concretament, es pretén sensibilitzar els conductors de vehicles de motor, especialment turismes, sobre els drets de bicicletes i VMP. Per aconseguir-ho,s’han definit aquelles conductes d’assetjament que suposen infraccions lleus, greus o molt greus i establert un procediment d’actuació per fer-hi front.

En aquest sentit, el protocol especifica que el ciclista o persona usuària de VMP afectat per una situació d’assetjament pot contactar amb l’associació BiTer, que recollirà la informació i l’enviarà a la Policia Municipal perquè un agent contacti amb l’assetjador amb la voluntat d’exercir una tasca pedagògica i de sensibilització. El protocol es troba al web municipal https://www.terrassa.cat/actualitat-mobilitat/.

El regidor de Via pública, Protecció Civil i Seguretat ha estat acompanyat en aquesta reunió pel responsable de la Unitat de Motoristes de Policia Municipal de Terrassa, el sergent Jordi Marín, i d’una representació de l’Associació Bici Terrassa Club (BiTer).