Terrassa mostra el seu rebuig al racisme

Les protestes per la mort del ciutadà afroamericà George Floyd han traspassat les fronteres dels Estats Units i se segueixen estenent per diverses ciutats del món. Una d’elles ha estat Terrassa, que aquest dijous s’ha convertit en una de les primeres de Catalunya en organitzar una concentració antiracista després dels fets succeïts ara fa 10 dies a Minneapolis. Prop de 300 persones s’han manifestat al Raval, en una concentració convocada per diverses entitats socials de la ciutat.

Amb el lema “El racisme mata”, els manifestants han recordat que sense justícia no hi ha pau. El moment més emotiu, i alhora reivindicatiu, ha arribat quan tots els assistents s’han agenollat guardant un respectós minut de silenci.

En clau local, han clamat pel tancament dels centres d’internament d’estrangers i han denunciat la precarietat dels temporers de Lleida, així com els problemes d’empadronament amb els que es troben les persones migrades. Les entitats convocants han emplaçat a totes les persones assistents a la concentració de protesta que es farà aquest diumenge, a partir de les 11h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

D’altra banda, abans de la manifestació antiracista, el grup de treballadors de Menjadors Escolars en Lluita de Terrassa s’ha tornat a reunir en un acte de protesta al Raval. En aquest cas, el col·lectiu demana una actuació urgent davant la seva situació laboral, tot reivindicant la municipalització del servei de menjadors de les escoles públiques de Terrassa.