Terrassa necessita dues Escoles Bressol Municipals per cobrir la demanda i es buscarà finançament europeu

Les escoles bressol municipals de Terrassa han cobert les més de 1.000 places que oferien pel curs 2022-2023. Han passat de 943 del passat exercici a les 1.003 actuals. La gratuïtat de l’escolarització dels infants de dos anys és el principal motiu que ha disparat la demanda.

Per primera vegada s’han ocupat totes les places disponibles i hi ha una llista d’espera de 351 famílies. Això, significa que Terrassa necessita, com a mínim 2 centres més i l’Ajuntament ha començat a repensar el mapa escolar i les fons de finançament.

L’alcalde Jordi Ballart i la regidora d’educació, Teresa Ciurana, han avançat en la visita a l’Escola Bressol Municipal Tabalet aquest matí de dimarts, que els fons podrien arribar d’Europa.

Encara poden haver-hi moviments i aquesta llista d’espera es podria reduir en les properes setmanes. A Tabalet, en previsió de la demanda, es va augmentar l’oferta en 40 places per a nens i nenes de 2 anys i a Soleia, en 20.

El Tabalet té des de fa 20 anys una aula inclusiva on s’escolaritzen nens i nenes que després aniran a l’Escola Municipal d’Educació Especial El Pi i començarà les obres del nou ascensor al desembre. Estan licitades en 74.250 euros.

Ballart i Ciurana afirmen que la ciutat ha fet molt esforços en l’etapa 0-3. Té 11 escoles bressol municipals i 3 de la Generalitat. En educació, en general, destina 124 euros per infant i any. L’Hospitalet de Llobregat, 45.

Visita Tabalet 2