Terrassa ofereix equipaments municipals per acollir la campanya de vacunació massiva

La vacunació massiva de la població general a Catalunya començarà després de Setmana Santa. Salut preveu administrar fins a 500.000 vacunes per setmana, quan arribin les dosis necessàries. L’objectiu és vacunar el 70% de la població major de 15 anys, (5,4 milions de persones), en el menor temps possible. És el percentatge que assegura la immunitat de grup.

Per complir el pla calen, sobretot, vacunes però també instal·lacions i professionals. S’habilitaran uns 500 espais a tot Catalunya. En els 443 centres d’atenció primària ja hi ha capacitat per administrar 200.000 vacunes per setmana, les de la grip per exemple. A mesura que hi arribin més, s’habilitaran 46 punts de vacunació intermedis. I quan sigui necessari, hi hauran 6 grans espais de vacunació més: la Fira de Barcelona, la Fira de Cornellà, el poliesportiu de Sabadell, el pavelló 11 de Setembre de Lleida, un espai encara per concretar al camp de Tarragona i el Palau Firal de Girona. Si fos necessari, es podria habilitar fins i tot el Camp Nou.

L’Ajuntament de Terrassa ha posat a disposició de Salut tota la xarxa d’equipaments municipals (cívics, esportius o el mateix recinte firal, si fos necessari). L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora de Salut, Mònica Polo, han participat aquest dimarts al migdia en una reunió telemàtica amb la consellera de Salut, Alba Vergés i el secretari de Salut pública, Josep Maria Argimon, al costat d’altres alcaldes i alcaldesses de les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Sud per tractar aquest tema.

Pel que fa als professionals sanitaris, estan preparats 10.000. 9.000 s’han ofert en les tres crides de voluntaris que ha fet la Generalitat.

La població serà citada per SMS o trucada telefònica. El dia i l’hora es concertarà també a traves del web vacunacovidsalut.cat que habilitarà departament. Es començarà per les persones de major edat i s’anirà baixant fins arribar a les més joves. Es preveu que al juny, el 30% de la població catalana estigui vacunada i a finals d’estiu, el 70%.