Terrassa opta a una subvenció del programa Life de la UE per lluitar contra la contaminació

Terrassa opta a una subvenció del programa Life de la Unió Europea, que finança projectes mediambientals. L’Ajuntament hi presenta un projecte per desenvolupar i aplicar un programari que analitzi la contaminació atmosfèrica i es puguin prendre decisions en base a medicions precises.

Actualment moltes de les decisions en mobilitat es prenen a partir del volum de trànsit i en la intuïció, però no amb dades mediambientals reals.

Instal·lar estacions de contaminació de l’aire com la que hi ha a la Rambleta és molt car i ocupen molt espai. L’Ajuntament es planteja un sistema més eficient que permetria captar dades de cada carrer, elaborar mapes de contaminació i plantejar accions.

El projecte té un pressupost d’1 milió d’euros, dels quals la Unió Europea assumeix un 60%. L’Ajuntament hauria de fer-se càrrec de 400.000 en quatre anys. Fins d’aquí a uns mesos no es coneixerà si la Unió Europea escull la proposta egarenca.

El programari es desenvoluparia en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, la Direcció General de Trànsit, el Barcelona Computing Centre i el Consell Superior d’Investigacions Científiques.