Terrassa organitzarà amb Amstelveen el Mundial d’hoquei herba femení del 2022

Terrassa serà seu del Mundial d’hoquei femení del 2022. Aquest migdia la Federació Internacional de Hockey ha fet públiques les dues seus, en la reunió que ha tingut lloc a Lausanne, Suïssa.

L’organisme ha triat la candidatura conjunta d’Amstelveen i Terrassa, que va presentar a darrera hora la Federació Espanyola, per organitzar la competició femenina, de l’1 al 17 de juliol. Índia, com era de preveure, acollirà el torneig masculí del 13 al 29 de gener de 2023.

Així doncs, l’Estadi Olímpic i el Martí Colomer seran els centres neuràlgics del Mundial femení. Tant Terrassa com la ciutat holandesa compartiran la fase de grups, mentre que les semifinals, la lluita pel bronze i la final se celebraran a Terrassa. La nostra ciutat, doncs, serà la tercera en territori espanyol en organitzar un Mundial d’hoquei, després que les dues primeres es fessin a Madrid, concretament a les instal•lacions de Somontes el 1978 i del Club de Campo el 2006.

Comunicat

En conèixer el veredicte, l’alcalde Jordi Ballart ha declarat que: “Per a la ciutat, per a l’hoquei terrassenc, i per al conjunt de l’hoquei català i espanyol és un orgull que Terrassa hagi estat designada com a ciutat coseu del Mundial d’Hoquei Herba Femení del 2022, el major esdeveniment esportiu que acollirà Terrassa després d’haver estat subseu dels Jocs Olímpics Barcelona 92. Es tracta d’una gran oportunitat per a la ciutat bressol de l’hoquei català, una ciutat que sempre ha demostrat una gran capacitat d’organització en grans esdeveniments com ho serà aquest”.

En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que “no cal veure el Mundial només com un gran esdeveniment esportiu, sinó com una oportunitat per a la ciutat, que es farà visible arreu del món i que possibilitarà una actualització de l’Àrea Olímpica i una remodelació de l’Estadi Olímpic”. Ballart també ha felicitat la ciutat holandesa d’Amstelveen que, juntament amb Terrassa, compartirà l’organització de la Copa del Món Femenina d’Hoquei Herba.