Terrassa participa a la Setmana dels Horaris per promoure un bon ús del temps

Terrassa se suma per tercer any consecutiu a la Setmana dels Horaris, que enguany se celebra de l’11 al 17 de juny, amb l’objectiu de promoure un bon ús del temps, en el marc del Pacte per la reforma horària.

Aquesta iniciativa està dirigida a donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials, així com generar idees per transitar cap a una reforma horària efectiva. En aquesta edició es vol posar en el centre del debat les implicacions de la reforma horària en els diferents àmbits productius i socials.

En aquest sentit, l’activitat central de la setmana serà l’acte de presentació del projecte “Xarxa terrassenca d’empreses i entitats per a la Reforma Horària”, impulsat per l’Ajuntament de Terrassa i la Cecot. L’acte tindrà lloc a la seu de la patronal terrassenca el proper dijous, 14 de juny a les 15.30 h. A l’acte intervindran el regidor d’Usos del Temps, Javier Garcia; el president de la Cecot, Antoni Abad; el promotor de la iniciativa per la reforma horària, Fabian Mohedano; i el consultor Xavier Peralta.

El projecte “Xarxa terrassenca d’empreses i entitats per a la reforma horària” es desenvoluparà a partir del setembre amb diferents sessions formatives i tallers amb l’objectiu de constituir una xarxa sòlida d’entitats i empreses que permeti compartir experiències i recursos que apostin per la reforma horària.

D’altra banda, la Biblioteca del Districte 2 acollirà també dijous. a les 17.30 h, una sessió especial de l’Hora del conte titulada “Diari de l’Iris”, basada en el llibre del mateix títol de Fabian Mohedano i Elisa Soro, i que té per objectiu conscienciar petits i grans sobre els horaris saludables i la conciliació familiar. L’activitat anirà a càrrec del mateix Fabián Mohedano.

Per la seva banda, el Cinema Catalunya també se suma a la iniciativa avançant mitja hora l’horari de projecció de les pel·lícules. D’aquesta manera, les darreres sessions del divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 de juny començaran a les 21.30 h i a les 21.45h a cada sala, enlloc de l’horari habitual. La programació es pot consultar a www.cinemacatalunya.cat.