Terrassa participa al Líban en un projecte de cooperació liderat per la Diputació

Del 9 al 12 de maig, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa, Maruja Rambla, visitarà el Líban com a part d’una delegació catalana que anirà a aquest país de l’Orient Mitjà en el marc d’un projecte de cooperació liderat per la Diputació de Barcelona i que compta amb la participació dels municipis de Terrassa, Sabadell i Granollers.

El projecte es desenvoluparà a Bekaa, una regió fortament afectada per la crisi de les persones refugiades procedents de Síria. L’intendent major de la Policia Muncipal de Terrassa, Antoni Flores, i el director de Serveis de Seguretat, Via pública i Protecció Civil, Jordi Herrera, participaran, d’acord amb aquest projecte conjunt, en la formació d’un grup de 20 agents de policia municipal libanesos que estan en contacte diari amb la ciutadania i les persones refugiades. La formació permetrà reforçar les competències dels agents sobre aspectes legislatius: llei municipal i codis, reglament intern i missions dels agents, així com aspectes de comunicació i mediació.

L’objectiu és compartir experiències de la policia de proximitat i sobre gestió de conflictes i mediació. El Líban és un dels països més afectats per la guerra de Síria, ja que acull 1,17 milions de persones refugiades registrades de forma oficial al país. Amb tot, les estimacions superen l’1,8 milions, representant gairebé la meitat de la població libanesa.