Terrassa participa al primer Fòrum Mundial de Ciutats Intermèdies

Aquest cap de setmana, la ciutat de Chefchaouen, al Marroc, ha acollit el Primer Fòrum Mundial de Ciutats Intermèdies (I-Cities). Terrassa ha estat present com a vicepresidenta continental europea d’aquest grup de treball de la xarxa de Ciutats i Governs Locals Unit (CGLU), que aglutina més d’un miler de municipis de 127 països, representant més de la meitat de la població mundial.

En la trobada, i en representació de la ciutat, hi ha assistit l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Relacions Europees i Internacionals.

Vega ha parlat de donar protagonisme a la ciutadania per lluitar contra les desigualtats. Per a l’alcalde de Terrassa, cal superar la visió assistencial, incorporant l’apoderament del ciutadà. A l’hora d’implementar polítiques socials, s’han de fer amb transparència, informant, escoltant i compartint resultats conjuntament. Alfredo Vega també ha volgut destacar que les ciutats intermèdies tenen un gran potencial en la sostenibilitat global i la justícia territorial, treballant per millorar aspectes com la cohesió social, els serveis bàsics per a tothom, la cultura, els valors humans o l’accés al treball.

Per la seva banda, Amadeu Aguado, ha estat el representant europeu de la ponència ‘Urbanisme inclusiu: els reptes de la formació a les ciutats intermèdies’.