Terrassa participa al Saló del Cinema amb exposició i xerrada sobre turisme cinematogràfic

L’última edició del ‘Saló de cinema i les sèries’ organitzat a Barcelona ha estat un nou espai on Terrassa ha participat en dos formats diferents: per una banda, amb una exposició del material més destacat de la col·lecció particular del Parc Audiovisual amb attrezzo i plafons informatius. Per una altra, amb la participació del director de la Film Office de la ciutat, Pere Claveria, com a moderador de la xerrada “Turisme i Audiovisual” organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya. D’aquesta manera, com ja ho va fer al Festival de Sitges 2017, Terrassa s’endinsa més a fons en l’entorn de les fires i festivals de cinema.

L’exposició de part de la col·lecció del Parc Audiovisual ha comptat amb material d’atrezzo dels films ‘[REC 4]’, ‘Un monstruo viene a verme’ i ‘Mientras duermes’, totes elles rodades a Terrassa, acompanyades del fotograma on apareixien a les pel·lícules. A més, a l’exposició s’han inclòs plafons informatius amb informació detallada del Parc Audiovisual que acull molts dels rodatges i gravacions destacats de l’actualitat cinematogràfica i televisiva, com és del cas de la exitosa  edició d’Operación triunfo emesa en directe des del Parc durant els últims 3 mesos.

Dins el cicle de xerrades previstes al Saló, que ha comptat amb la participació de grans noms del panorama audiovisual com el director Nacho Vigalondo o els actors Alberto Ammann i Berto Romero, el Clúster Audiovisual de Catalunya ha convidat el director de la Terrassa Film Office, Pere Claveria, a moderar la taula ‘Turisme i cinema. L’impacte de la producció audiovisual en el turisme’. La taula s’ha completat amb els ponents Carlota Guerrero (Catalunya Film Commission), Patrick Torrent (Agència Catalana de Turisme), Eugeni Osàcar (professor del CETT – UB Formació i Recerca en Hoteleria, Turisme i Gastronomia) i Jaume Banacolocha (Diagonal TV). Els eixos tractats han estat principalment la definició del turisme de cine com a nova eina per atraure un turisme cultural més ampli i ric i la relació entre les administracions i  també amb les productores per tal de garantir els rodatges al territori.

La Film Office de Terrassa és membre de l’Spain Film Commission, on forma part de la junta directiva i també de la Taula Local de l’Audiovisual al costat d’altres organismes de la ciutat com l’ESCAC, el CITM, el col·legi Joan XXIII, l’Institut Santa Eulàlia o la Filmoteca de Catalunya.

El Parc Audiovisual hi ha exposat material utilitzat en alguns dels rodatges que ha acollit