Terrassa participa en la celebració de Santa Llúcia organitzada per ONCE Catalunya

Milers de persones cegues van celebrar Santa Llúcia el passat cap de setmana amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya, com ara Terrassa, Tarragona, Girona, Lleida, Badalona, Granollers o L’Hospitalet.

A Barcelona, l’ONCE ha viscut una multitudinària celebració per commemorar Santa Llúcia, la patrona de les persones cegues, i el 79è aniversari de l’ONCE. Ha estat amb un dinar de germanor amb venedors; afiliats; treballadors de l’ONCE i la seva Fundació, del Centre de Recursos Educatius (CRE) i del SBO; pensionistes;  amics i persones vinculades a l’Organització.

A Catalunya, l’ONCE té més de 10.500 afiliats i el col·lectiu de l’ONCE i la seva Fundació supera les 15.000 persones. A la resta de centres que l’ONCE té a Catalunya, que són Badalona, Blanes, El Prat de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Reus, Sabadell, Tarragona,  Terrassa, Vic i Vilanova, també s’ha celebrat aquest tradicional dinar de germanor i s’ha ret homenatge al venedor de l’any de cada àmbit.

El dinar ha estat presidit per Laia Ortiz, segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE. I ha comptat amb la presència de Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial i diputats del Congreso de los Diputados, a més a més dels membres de la direcció de l’Organització, el seu equip de representació i de les empreses d’ILUNION i representants del món associatiu.

Durant l’acte s’ha homenatjat a Raul Arguimbau, com a millor venedor de l’any 2017 a Barcelona. Raul, company venedor amb discapacitat física, va començar a vendre els productes de joc responsable de l’Organització el 2003 i té el seu punt de venda al carrer Mallorca, 570. El seu és també el reconeixement a l’esforç i dedicació de tots els agents venedors de l’ONCE, quasi 3.000 venedors i venedores, que són el pilar fonamental d’una institució que ja ha arribat als 79 anys de vida.