Terrassa participa en un projecte per fomentar la cultura ètica als ens locals catalans

Terrassa i Mollet del Vallès participen en el projecte pioner de Plans d’Integritat per a l’administració local, que impulsa l’Associació Catalana de Municipis i Comarques a través de la Fundació Transparència i Bon Govern Local.

Aquesta iniciativa vol impulsar els plans d’integritat a tots els ens locals de Catalunya com a segell de qualitat democràtica i mostra de compromís i garantia amb la transparència i la integritat.

La segona fase d’aquesta prova pilot, al febrer, comptarà amb la participació de Vilobí d’Onyar i Sant Hipòlit de Voltregà. La voluntat és elaborar una metodologia i fomentar, posteriorment, la implementació de plans d’integritat a l’administració local.

L’Oficina Antifrau de Catalunya assumeix la formació i sensibilització en els ajuntaments participants i valida les fases del projecte, i l’Administració Oberta de Catalunya dissenyarà una plataforma digital que incorpori la guia metodològica en integritat local.

A l’acte de presentació s’ha explicat que el projecte se sustena en tres eixos: aconseguir una cultura ètica, una gestió pública professional i la prevenció de la corrupció. La intenció és implicar-hi també el Govern de la Generalitat.

L’ACM va licitar, a través d’un concurs públic, els treballs de consultoria externa, que portarà l’empresa D’Aleph. La previsió és que el projecte dels Plans d’integritat finalitzi la prova pilot durant aquest 2021. L’ACM i la Fundació FTBG destinen 80.000 euros a finançar el projecte.