Terrassa participa per segon cop a la prova de sirenes que alerten d’accident químic

Aquest dimarts, a les 10 del matí, s’escoltaran a Can Parellada 3 avisos sonors d’un minut cadascun separats per 5 segons de silenci. Al primer avís, la població ha de confinar-se a casa o a l’edifici més proper, tancar portes i finestres i els aparells de climatització i buscar informació als mitjans de comunicació públics.

Es tracta d’un simulacre d’accident químic però aquesta és la manera correcta d’actuar en cas de fuita. Terrassa es va estrenar en aquests exercicis de protecció civil l’any passat i ara es repeteixen. Una quarta sirena, un senyal continu de 30 segons de durada i cap a les 10 i 10 minuts, significarà que el confinament ha finalitzat.

A Terrassa, l’empresa LAMIRSA (Laboratoris Miret S.A.) és la que podria fer saltar les alarmes en cas de fuita. Al juliol de 2018 es van instal•lar tres sirenes als carrers de Venus, d’Europa i d’Esla que donen cobertura a uns 843 metres de distància.

A tot Catalunya, entre les 10 del matí i les 12 del migdia, s’activaran 89 sirenes instal•lades a 39 municipis. La prova, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el funcionament correcte de les alarmes i per familiaritzar la ciutadania amb el so i els consells a seguir en cas d’accident real.