Ballart es reuneix amb Vergés, Budó i Buch per parlar del pas a la fase 1

La Generalitat proposa que Terrassa passi a la Fase 1 de la desescalada a partir del 25 de maig. Així s’ha explicat en una reunió que ha mantingut l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, aquest dilluns al vespre amb la consellera de Salut, Alba Vergés, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, junt amb alcaldes i alcaldesses de les regions metropolitanes nord i sud. En el decurs de la  trobada, el Govern de la Generalitat ha explicat als alcaldes i alcaldesses la proposta que ha fet al Govern espanyol, segons la qual a partir de dilluns 25 de maig la regió metropolitana nord, així com la regió sanitària sud i la de la ciutat de Barcelona passin a la Fase 1. 

L’alcalde ha valorat positivament la proposta i el fet que l’evolució a la baixa de les dades a la ciutat i a la regió sanitària on pertany permeti el canvi a la Fase 1 del desescalament, i reitera la necessitat de continuar prenent decisions amb prudència i prioritzant en tot moment els criteris sanitaris.

L’avançament d’una fase a una altra es basa, segons ha explicat el Govern de la Generalitat, en la conjunció de múltiples factors, com la constatació que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic o el fet que ja faci més dies que s’ha impulsat la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR a l’atenció primària. Aquests factors fan concloure al Govern de la Generalitat que és un bon moment per a fer aquest pas de fase.