Terrassa posarà en marxa la FP dual d’Educació Infantil

Terrassa posarà en marxa el proper curs, per primera vegada la Formació Professional dual d’educació infantil. Això vol dir que l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior d’aquesta especialitat de l’Institut Montserrat Roig, per exemple, podran fer pràctiques en alguna de les Escoles Bressol municipals de la ciutat.

Aquesta és un dels grans projectes de futur de la ciutat en aquesta etapa educativa. I és una novetat perquè fins ara aquesta FP dual, que combina formació i pràctica, s’havia fet només en empreses privades.

L’altre gran aposta de futur és una nova fira d’orientació en Formació Professional que se celebrarà els propers 28 i 29 d’abril al recinte Firal i que comptarà amb 47 estands on hi seran presents centres educatius públics, concertats i privats, universitats, centres per l’ocupació i empreses i gremis.

Les dues idees han estat molt ben rebudes pel president del Consell Català de la FP, Fabian Mohedano, que acompanyat d’altres representants de la Generalitat, s’ha reunit aquest divendres al migdia amb el tinent d’alcalde, Isaac Albert, i la regidora, Teresa Ciurana i amb els membres del Consell de la Formació Professional de Terrassa.

Mohedano ha qualificat el Consell de la FP de Terrassa com el km 0 dels consells territorials perquè va ser el primer que es va crear a Catalunya. Ha assegurat que a nivell de país també es volen fer aquestes fires per descobrir noves vocacions entre els joves i els majors de 45 anys que volen actualitzar els seus coneixements.

Ajuntament i Generalitat asseguren que comparteixen els mateixos objectius: millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses.