Terrassa, present al Comitè Territorial dels World Roller Games Barcelona 2019

Barcelona viurà del 5 al 14 de juliol de 2019 el més gran esdeveniment mundial que agrupa els campionats del món de totes les disciplines de roller sports, els World Roller Games, amb la participació de més de 4.000 atletes.

En la darrera reunió celebrada a la seu de la Diputació de Barcelona va quedar constituït el Comitè Territorial dels World Roller Games Barcelona 2019. El comitè inclou la mateixa Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, diferents ajuntaments, entre ells dels de Terrassa, la Federació Catalana de Patinatge i el Comitè Organitzador dels WRG.

La Diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, va presidir la reunió i va destacar com “des de la Diputació sempre hem apostat per donar suport als grans esdeveniments esportius internacionals. Creiem fermament que aquests tenen un efecte positiu en diferents àmbits. Tot el llegat esportiu que deixen és important per crear afició i anar promocionant l’esport”.

En aquesta línia, Fandos va recordar que “l’impacte econòmic que es genera a través d’aquests esdeveniments és inqüestionable. Sectors com la restauració, el sector hoteler, les emrpeses de material esportiu, etc són clars beneficiaris d’aquest esdeveniment, noten els efectes positius d’aquestes grans cites esportives”.

World Roller Games Barcelona 2019

Els WRG coronaran els millors del món d’onze modalitats tan dispars com Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Velocitat i Skateboard, que viurà a Barcelona un mundial molt especial ja que serà classificatori per als Jocs Olímpics de Tokio 2020.

Barcelona és territori roller i per això serà protagonista d’aquest esdeveniment, amb un programa esportiu que s’estendrà a diverses instal·lacions emblemàtiques, com el Palau Sant Jordi i l’Anella Olímpica, i també en subseus, entre elles Terrassa. L’objectiu no és cap altre que el d’obrir aquest gran esdeveniment internacional als ciutadans perquè puguin gaudir-lo com a públic i també participant de manera activa en les moltes activitats que s’organitzaran al voltant del RollerLand.

Durant deu dies, els Rollers Sports i les seves estrelles prendran la ciutat de Barcelona i també altres localitats que exerciran de subseu propiciant que els World Roller Games es visquin molt intensament a tot el país. Espais icònics exteriors de la ciutat es combinaran amb instal·lacions esportives indoor de referència.

La muntanya de Montjuïc, amb el Palau Sant Jordi com a gran protagonista, concentrarà l’activitat i es convertirà en territori cent per cent roller. Tot això sense oblidar que els carrers i avingudes de la capital catalana també tindran molta presència de competidors ja que acolliran la prova de Marató i diferents competicions de Velocitat.

La Fundació Roller Sports és l’entitat organitzadora dels World Roller Games Barcelona. La Fundació està constituïda per la Real Federación Española de Patinaje i la Federació Catalana de Patinatge.

Els World Rollers Games Barcelona 2019 tenen com a partners institucionals la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Consejo Superior de Deportes.