Terrassa presenta la seva designació com Ciutat Creativa del Cinema

La Filmoteca de Catalunya acull a la Sala Chomón una sessió especial per celebrar la designació de Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema per part de la Unesco.

A partir de les 20h i, durant un acte obert al públic, es projectaran un seguit de curts i documentals sobre la importància i la relació que cinema i cineastes han tingut històricament amb la ciutat de Terrassa i que posaran en valor la tradició cinematogràfica a la ciutat. Entre les projeccions programades hi ha obres com “Gotas” de Pere Font o “Sant Llorenç del Munt” de Joan Salvans, a més del treball del director Antoni Verdaguer, “Una vida de cinema a Terrassa”.

La presentació de l’acte ve a càrrec del director, guionista i assessor de l’Ajuntament de Terrassa per al Cinema i l’Audiovisual, Antoni Verdaguer. L’acte també comptarà amb les intervencions de l’historiador i coautor del llibre “El cinema amateur a Catalunya”, Albert Beorlegui, així com del director, guionista i exalumne de l’ESCAC, Geoffrey Cowper i del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, que serà l’encarregat de cloure l’acte.

La Filmoteca de Catalunya es suma d’aquesta forma a les activitats organitzades per celebrar la designació de Terrassa com a ciutat creativa en l’àmbit del cinema que es van iniciar el passat 19 de gener amb una presentació al Parc Audiovisual, i en motiu de l’acceptació de la ciutat el passat mes d’octubre com a nou membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, juntament amb ciutats com Bradford (Anglaterra), Roma (Itàlia) o Busan (Corea del Sud).