Terrassa presentarà candidatura a ser Ciutat Europea de l’Esport 2021

L’Ajuntament de Terrassa està preparant la candidatura per a que la ciutat pugui ser designada com a Ciutat Europea de l’Esport el 2021, un any abans d’acollir el Mundial femení d’hoquei herba. La proposta per impulsar aquesta iniciativa va ser aprovada en Junta de Portaveus el passat 29 de juny de 2017. Des d’aquell moment, els serveis municipals d’Esports i de Relacions Europees i Internacionals han treballat en la preparació d’una candidatura que entra ara en la seva recta final, amb l’elaboració i presentació del dossier que s’ha de lliurar a l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe) abans del proper 30 de juny.

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport el concedeix des de l’any 2001 l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les, que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’esport. Un cop es presenti i s’accepti la candidatura, s’espera que un Comitè avaluador d’ACES Europe visiti Terrassa el proper octubre per comprovar sobre el terreny les infraestructures, instal·lacions o activitats esportives que es duen a terme a la ciutat, així com altres aspectes relacionats com la facilitat d’accés per a la pràctica esportiva, els clubs i associacions esportives de la ciutat o les iniciatives per a la promoció de la salut i la integració social a través de l’esport.

Terrassa, referent esportiu

Per al regidor d’Esports de Terrassa, Miguel Angel Moreno, “aquesta candidatura referma el compromís d’aquest Equip de Govern amb l’esport i en treballar per a situar Terrassa al lloc que es mereix com a referent esportiu a nivell nacional i internacional. La ciutat disposa d’un teixit esportiu fort, amb clubs i atletes de primer nivell, així com un potent esport de base i amateur. Potencialitats que, sens dubte, ens fa ser optimistes de cara a la candidatura”.

Sobre la candidatura a la que opta la ciutat, Moreno ha afegit que “és una nova oportunitat per fer servir l’esport com a eina de projecció de la ciutat a l’exterior. A Terrassa l’esport va molt més enllà de la competició o de les instal·lacions esportives, volem que sigui un veritable instrument de salut, educació, integració i igualtat de gènere. Un objectiu que creiem que està perfectament alineat amb ACES Europe”.

En cas de resultar escollida com a Ciutat Europea de l’Esport, Terrassa tindrà la oportunitat d’acollir i organitzar un ampli ventall d’activitats lligades a la pràctica esportiva, així com establir vincles i projectes esportius compartits amb altres municipis europeus membres de la xarxa. ACES Europe atorga el reconeixement com a ciutat europea de l’esport a ciutats d’entre 25.000 i 500.000 habitants i té una vigència d’un any.