Ajuntament

Terrassa recollirà el reconeixement a la transparència institucional que atorga la UAB el 21 de setembre

Els premiats són quinze municipis més que l’any passat, i també augmenta el nombre de consistoris que obtenen un 100% d’indicadors positius (dels 32 del 2019 als 36 d’aquest. Terrassa és un d’ells). Les dades confirmen una evolució positiva sostinguda però lenta durant els set anys que es fa aquesta avaluació: només un 12% dels 947 municipis de Catalunya assoleix aquesta distinció.

A més, en aquesta darrera edició, s’ha atorgat per primer cop un premi extraordinari que reconeix la qualitat i l’eficàcia comunicativa de quatre ajuntaments de localitats amb menys de 10.000 habitants (Centelles, Viladecavalls, l’Aldea i Llagostera) i el retiment de comptes sostingut de l’ajuntament d’una població amb més de 100.000 habitants: Santa Coloma de Gramenet.

Per avaluar els portals, s’utilitza una sèrie d’indicadors que responen a cinc qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la gestió dels recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. Els resultats es recullen al Mapa Infoparticipa.

L’acte inclourà també una conferència en línia de Joaquín Messeguer, director general de Transparència i Bon Govern de la Junta de Castella i Lleó, comptarà amb mesures especials per preservar la seguretat dels assistents i es podrà seguir en directe a través del  canal de YouTube de la UAB.