Terrassa recorda les seves dones heroiques de 1558

Els Bandolers de Terrassa han recuperat aquest dissabte la recreació teatral que recorda les dones heroiques de la Terrassa de 1558.

El 20 de juliol d’aquell any, els homes del que aleshores era Terrassa van anar haver d’anar a defensar Barcelona d’uns vaixells turcs. Aprofitant la seva absència, un important nombre de bandolers es van acostar a la vila.

La gent gran, sacerdots, nens i especialment les dones, armades amb llances, forques, bastons i eines del camp, van tancar els portals i defensar les muralles, aconseguint salvaguardar la població.

A l’igual que l’any passat, s’ha fet una recreació teatralitzada, amb la participació de més persones de diverses entitats. Els actes començaven amb les galejades trabucaires a la Torre del Palau, per posteriorment recrear-se a la plaça Vella un mercat medieval amb diàlegs just abans de l’atac bandoler.

Les galejades i recreació dels fets del 20 de juliol del 1558, coneguts com “Les Heroiques Dones de Terrassa”, ha estat organitzat per l’Associació Trabucaire Bandolers de Terrassa. L’acte ha inclòs un concert de cançons catalanes a càrrec dels Ministrils del Raval.