Teatre Principal

Terrassa recull propostes de cara a la futura Llei de Drets Culturals de la ciutadania

Terrassa acollirà dimecres 25 de gener una sessió participativa amb l’objectiu d’elaborar i recollir propostes per a la futura Llei de Drets Culturals de la ciutadania de Catalunya. La sessió, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya es durà a terme al Teatre Principal de 17.30 a 20 h. Per tal de facilitar al màxim la participació, s’organitzaran tres grups de treball, dos al mateix teatre i un que treballarà de forma telemàtica.

Aquesta sessió haurà de servir per identificar, deliberar i debatre al voltant de reptes i propostes culturals, així com per recollir les opinions de persones i organitzacions perquè nodreixin el debat polític entorn al futur avantprojecte de Llei de Drets Culturals de la ciutadania. Una llei que vol fer de la cultura una eina més inclusiva i accessible abordant i plantejant estratègies que ajudin a resoldre les diferents mancances identificades dins l’àmbit cultural i que abordi temes tan diversos com l’accés, la participació, la creació, el finançament o la gestió cultural.

A la sessió, oberta a la ciutadania en general, poden participar des d’entitats culturals a associacions, passant per responsables d’equipaments culturals, creadores i creadors o administracions locals entre d’altres.

La participació en aquesta sessió requereix inscripció prèvia, tant per assistir-hi presencialment com per participar de manera telemàtica. Prèviament, cal que les persones interessades s’hagin registrat a la plataforma Participa.

Terrassa acollirà la darrera de les 10 sessions participatives que s’han organitzat en els darrers mesos arreu del territori a ciutats com Granollers, Tremp, Manresa, Lleida, Tortosa, Tarragona,Girona, Barcelona i Vilafranca del Penedès.