Terrassa recupera la concessió de Les Palmeres i garanteix l’activitat del Jàbac

L’Ajuntament recuperarà la concessió del complex esportiu de Les Palmeres, actualment en mans de la Fundació Terrassa FC. Així ho ha decidit el Tribunal Superior de Justícia que obliga a l’entitat a pagar el cànon establert de més de 24.000 euros per l’explotació d’aquest equipament. Tot i que l’Ajuntament vol garantir l’activitat del Jàbac a les instal•lacions del TerrassaSports, alhora també exigeix a la Fundació el pagament del deute que ja suma més de 3 milions d’euros, tal i com ara dicta la sentència.

La Comissió Informativa de Promoció Econòmica d’aquest dimecres ha donat llum verda al final de la concessió i la recuperació de les instal•lacions, dos camps de futbol, 10 pistes de pàdel i el centre TerrassaSports. Tot i que el conflicte ve de lluny, l’Ajuntament vol garantir l’activitat del Jàbac a Les Palmeres amb unes noves condicions per un futur esperançador de l’esport a la ciutat. D’altra banda el pròxim ple debatrà el Pla Director de l’Esport, un projecte que arriba de l’anterior mandat i que ara s’aprovarà amb el vistiplau de tots els grups. Es tracta d’un document que radiografia en quin punt es troba l’esport a la ciutat, més enllà d’un inventari dels equipaments.

El document parla de les gairebé 300 entitats esportives que hi ha a la ciutat, de l’esport federat i l’escolar, del lleure i de la salut, i de l’esport com a motor econòmic i de projecció de la ciutat. Un document extens i intens, sense valoració econòmica, que determina en quin punt es troba l’esport a la ciutat i quines són les seves prioritats de futur. Un pla integral per cuidar l’activitat esportiva com es mereix en una ciutat del nivell de Terrassa. D’altra banda la Comissió de Promoció Econòmica ha ratificat l’obertura de dos concursos per accedir a dues places directives a l’entorn del teatre.

Es tracta de trobar una persona per dirigir el Terrassa Internacional Noves Tendències, el TINT, i una nova plaça per dirigir el remodelat Centre de Creació d’Arts Vives, vinculat a l’antic Centre d’Arts Escèniques, el CAET, i que engloba a tot el sector de la programació teatral. Finalment Terrassa optarà a una subvenció europea de 5 milions d’euros per desenvolupar el Terrassa Plastic Free Platform, un projecte amb la UPC, el Leitat i d’altres entitats. Es tracta de desenvolupar solucions innovadores que permetin reduir la presència del plàstic en els residus urbans i les aigües residuals.