sant jordi

Terrassa recupera la normalitat de la Diada de Sant Jordi amb 260 parades de llibres i roses

La ciutat recupera la normalitat en la celebració de la Diada de Sant Jordi als carrers, després de dos anys de restriccions i mesures de prevenció a causa de la pandèmia de la covid-19. L’Ajuntament ha organitzat un ampli programa d’activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi el proper dissabte, 23 d’abril, però que ja es començarà a viure a partir de demà, dimecres dia 20. La Diada, que s’espera que torni a ser multitudinària i amb gran afluència de persones pels carrers de tota la ciutat, comptarà amb 260 parades de venda de llibres i de roses instal·lades arreu de la ciutat i un seguit d’activitats organitzades pel consistori i per diferents entitats ciutadanes i llibreries. El programa complert i els horaris d’aquestes activitats, i d’altres que organitzen directament entitats i professionals, es poden consultar a: http://www.terrassa.cat/sant-jordi.

Des de l’Ajuntament per a la Diada d’aquest any s’ha ofert la possibilitat als i les professionals de disposar de parada al carrer, davant del seu establiment, des de dimecres. A més, la plaça Vella, un dels centres neuràlgics de la ciutat, on tradicionalment s’hi concentra el major nombre de persones, s’ha reservat per a què els professionals llibreters i llibreteres i floristes puguin instal·lar parades els dies 22 i 23. La resta d’espais, tant del centre històric com de tots els carrers de la ciutat, s’han obert a entitats, associacions, centres educatius, partits polítics, etc. Excepcionalment, amb l’objectiu de promoure la reactivació econòmica tant dels sectors professionals, com del teixit associatiu, enguany s’ha previst una exempció de la taxa d’ocupació de la via pública en tots els casos.

Cultura popular per la Diada

Enguany la ciutat també comptarà amb l’actuació de grups de cultura popular i tradicional la tarda del mateix dia 23, Diada de Sant Jordi. Així, El Drac de Terrassa farà una cercavila sense foc a partir de les 17.45 h pel Raval de Montserrat, el carrer de Gavatxons, la plaça Vella, els carrers Major, Unió, Iscle Soler, per la Rambla d’Ègara, i tornada al Raval pel carrer del Peix. Els Bastoners de Terrassa, també actuaran a les 17.15 i les 19.15 h a la Torre del Palau i a les 18 h a la plaça Vella. Finalment, a les 19.30 h està previst que se celebri la tradicional diada castellera de Sant Jordi amb les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa, a la plaça Vella. A més, els Bastoners de Terrassa celebraran la seva diada al llarg del diumenge 24 d’abril.

Activitats a les biblioteques

Com cada any, les biblioteques municipals han organitzat un ampli programa d’activitats al voltant de la festivitat de Sant Jordi, que es poden consultar a http://www.terrassa.cat/sant-jordi-biblioteques.

Programació especial a la ràdio i la televisió municipals

La Ràdio Municipal de Terrassa i Canal Terrassa han preparat programació especial per compartir la Diada de Sant Jordi amb la ciutadania el mateix dia 23. Pel que fa a la Ràdio Municipal de Terrassa, dissabte s’emetrà un programa especial d’«El Submarí» d’11.30 a 13.30 h, conduït per Mariona Tomàs i Enric Ventura, on entrevistaran a autors i autores que estaran signant llibres. El programa també es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’emissora. Pel que fa a Canal Terrassa, el mateix dissabte a les 22.30 h s’emetrà un resum de la jornada a càrrec del periodista Oriol Carreras, que recollirà l’ambient i el més destacat de la Diada pels carrers de Terrassa, a més d’entrevistar els seus protagonistes.

Música per Sant Jordi

Dins el marc de Terrassa Música Moderna, l’artista Mayte Martin oferirà l’espectacle «Regálame esta noche», que es podrà veure a l’Auditori Municipal de Terrassa el dissabte 23 d’abril a les 21 h, en què l’artista reinventa grans i emblemàtiques peces del repertori llatí amb un tractament estètic i musical modern.