Terrassa recupera la taifa per reduir envasos i residus

Fomentar el reciclatge i la reducció de residus en les compres diàries i millorar el medi ambient. Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Terrassa posa en marxa la campanya #Entaifat, repartint sobretot entre els clients dels Mercats municipals, recipients tipus carmanyola per posar-hi el menjar fresc. Uns recipients tradicionals que a Terrassa s’han conegut sempre com a taifa.

Per això es convida a la ciutadania a recuperar l’ús de la taifa i evitar el porexpan o els plàstics dels envasos i que acompanyen la comercialització del producte fresc. Ara, es vol recuperar el recipient que els obrers de la indústria terrassenca feien servir com a recipient per portar els àpats de casa. Per això es convida als consumidors a anar a comprar amb la taifa i evitar així l’excés d’envasos i paper, reduïnt els residus i la millora del medi ambient.

Durant tot el dissabte al matí s’han repartit taifes davant del Mercat de la Independència, a la plaça del Progrés, al carrer Ampla davant del Mercat de Sant Pere i a l’Avinguda Francesc Macià. L’Ajuntament compta amb el suport de la majoria d’associacions i entitats comercials de la ciutat per tirar endavant la campanya.