Terrassa referma la lluita contra les violències masclistes amb una nova campanya

En el que portem d’any, 2 terrassenques han estat assassinades per les seves parelles o exparelles. A tot l’Estat espanyol, s’han produït 50 assassinats considerats “violència de gènere” i, en total, 88 dones han mort a mans d’homes.

Per això, commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista, és tristament necessari. El Servei de Polítiques de Gènere, amb la col•laboració de la Comissió del 8 de març i altres serveis municipals i entitats ciutadanes acaben de presentar la campanya de comunicació i el programa d’activitats d’aquest 2019.

La imatge de la campanya és de l’artista local, Sofia Ugarte. Un pilar casteller que vol representar la força de les dones, la sororitat. La il•lustració va acompanyada del mateix lema de l’any passat: l’etiqueta #niunamés que es reproduirà en 500 polseres i en 500 bosses de cotó, a banda de programes en paper, butlletins a les xarxes o cartells als autobusos, entre altres estratègies comunicatives.

El programa està format per 44 activitats, dividides en tres blocs: accions de sensibilització i prevenció, jornades formatives per a professionals i actes de denuncia social.

Del programa destaca, l’onzena jornada de formació per a professionals que se centra en la violència patriarcal dins de l’àmbit comunitari. Serà el 15 de novembre, al Vapor Universitari i abordarà les agressions sexuals en espais públics, el tràfic de persones amb finalitat de prostitució forçada, la mutilació genital femenina o els matrimonis forçats. I el 25 de novembre, a les 7 de la tarda es faran concentracions simultànies als 7 districtes. La façana de l’ajuntament s’il•luminarà de color lila en la convocatòria del districte primer.

Coincidint amb la presentació dels actes i de la campanya de comunicació, el servei municipal d’informació i atenció a les dones ha donat a conèixer que ha atès 744 dones entre els mesos de gener i octubre. El 48,7 % està en situació de violència.

L’alcalde també ha dit que Terrassa porta una llarga lluita per eradicar les violències masclistes i sempre amb la voluntat d’avançar. Aquest any s’ha posat en marxa el Servei per a Menors i Noies Joves ( per a fills i filles de dones que pateixen violència, menors que la pateixen directament a casa o per noies menor d’edat que pateixen violència dins de l’àmbit de la parella).

Properament es presentarà un protocol de prevenció contra la mutilació genital femenina i, en els propers mesos, un altre protocol contra agressions sexuals i LGTBIfòbiques en l’espai públic.