Terrassa registra durant aquestes festes més contagis que en els nou mesos anteriors

L’impacte de la variant òmicron queda més que reflectit en el balanç de les dades d’aquestes festes de Nadal. Per damunt de tot destaca l’elevat nombre de contagis. I és que, en el cas de Terrassa, durant els últims 20 dies s’han produït més contagis que en els 9 mesos anteriors. Des del 20 de desembre s’han infectat de coronavirus més de 13 mil persones. Són gairebé un terç dels positius acumulats a la ciutat des de l’inici de la pandèmia.

El risc de rebrot segueix a nivells mai vistos fins ara. En el cas de Terrassa aquest índex és actualment un dels més elevats de Catalunya, amb 4.895 punts. La situació té els seus efectes als hospitals, amb més del doble de pacients amb covid que abans de Festes. Entre Mútua i l’Hospital de Terrassa acullen un total de 162 malalts: dels quals 137 estan a planta, 17 a la UCI, 5 a semicrítics i 3 que reben hospitalització domiciliària.

També ha augmentat el nombre de defuncions. En els últims 20 dies s’han produït 11 morts i ja són 590 els ciutadans que han perdut la vida a causa del virus. Pel que fa a les vacunes, prop del 80% de la població terrassenca ja té la pauta amb les dues dosis, mentre que unes 60.000 persones ja han rebut la tercera punxada.