Terrassa registra els millors indicadors en molt de temps, amb un terç de la població vacunada

Terrassa registra les millors dades epidemiològiques des de l’inici de la pandèmia. El risc de rebrot i la Rt de la ciutat se situen a nivells mínims, mentre que la pressió als hospitals també segueix baixant. Bona part d’aquesta millora s’atribueix al procés de vacunació. I és que, actualment, un de cada tres terrassencs ja ha estat vacunat amb almenys una de les dues dosis. En total són més de 73.000 les persones que han rebut la primera injecció. Per la seva part, unes 33.000, és a dir el 15% de la població, ja haurien estat vacunades amb la pauta completa.

Tot plegat fa que Terrassa tingui un risc de rebrot de 116, el més baix registrat fins ara. El mateix passa amb la velocitat de reproducció del virus, que reflexa un índex de 0,67. Des del dilluns, han donat positiu 70 habitants del municipi i la suma de contagiats acumulats durant la pandèmia s’apropa als 19.500.

Pel que fa als hospitals, la xifra de pacients ingressats en els últims 4 dies ha baixat en 15 i actualment són 66 els malalts de coronavirus atesos en algun dels dos centres sanitaris terrassencs. De fet, aquest dimecres es va produir un fet insòlit: per primer cop en molt de temps, no hi va haver ni un sol ingrés per covid a Mútua de Terrassa. La dada negativa d’aquesta setmana és la xifra de 5 defuncions a la ciutat, fet que eleva a 542 les víctimes mortals a causa de la pandèmia.