Terrassa registra ratxes de vent de fins a 100 km/h

Els Bombers han fet, fins a mitja tarda d’aquest dimarts, una vintena de sortides pel vent a Terrassa. Han hagut d’actuar, sobretot, per branques caigudes, però també per retirar altres elements de la via pública, a més de sanejaments de façanes i teulades.

Al carrer Manresa, a Sant Pere Nord, per exemple, ha volat part d’una claraboia i hi han hagut d’actuar amb l’escala. Al carrer de Ioguslàvia, a Can Parellada, han treballat en una uralita que s’ha desprès.

Al sud de la ciutat, al segle XX, també han actuat perquè s’ha aixecat el sostre d’una nau.

Aquest dimarts al matí, l’alcalde, Jordi Ballart, ha activat en alerta el Pla d’Emergència Municipal davant la previsió de forts vents durant tot el dia d’avui a la ciutat. Tot plegat atenent els avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i d’acord amb les previsions meteorològiques, amb risc alt aquest dimarts fins a les set de la tarda, i moderat fins les set del matí d’aquest dimecres. S’ha recomanat evitar desplaçaments inecessaris, passejar per parcs o jardins, així com anar a jugar al parc amb infants.

L’estació del servei meteorològic de Terrassa, a La Cogullada, ha registrat ratxes de vent de 100 km/ hora. La més forta s’ha donat a quarts de quatre de la tarda.

La ciutat també ha posat en prealerta el pla d’emergència per risc d’incendis forestals i ha activat el protocol per fred en previsió de la baixada de temperatures prevista per a finals d’aquesta setmana.