Terrassa rememora l’assalt carlí del 22 de juliol de 1872

Els carrers de Terrassa han tornat a viure l’assalt carlí que va tenir lloc el 22 de juliol de 1872, quan un grup de guerrillers carlins entrà a la ciutat, trobant-se amb la força de la ciutadania egarenca que lluità contra els invasors per fer-los fora de Terrassa.

La Colla dels Federins organitza des de l’any 2012 l’acte que pretén rememorar els fets històrics d’ara fa 146 anys, i que porta per nom ‘Com es pot fer amb tanta calor la guerra carlina?

La recreació teatral ha començat al Passeig 22 de juliol, punt en què s’ha iniciat el cercavila trabucaire fins al Raval de Montserrat. Allà, ha tingut lloc el tradicional nomenament del trabucaire d’honor que enguany han estat dos, Josep Rull i Lluís Puig.
A causa de la situació actual dels homenatjats, ha estat Meritxell Lluís, dona de Rull, juntament amb Alba Puig, filla de Lluís Puig, les que han rebut el diploma i la banda honorífica, i han fet el tret d’honor.

L’últim punt de trobada ha estat el monòlit en record de Joaquim Jover i Valentí Alagorda, morts durant l’assalt. Els trabucaires han fet una ofrena floral per homenatjar-los.