Terrassa rep la Menció Ciutat Orientadora atorgada pel portal Educaweb

Terrassa va rebre dilluns la IV Menció Ciutat Orientadora atorgada pel portal Educaweb, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El premi distingeix les ciutats que destaquen per la seva aposta i compromís cap a l’orientació acadèmica i professional i posa en valor les estratègies locals de promoció i articulació de projectes d’orientació integrals que vinculen agents i serveis en un context local.

Aquesta menció va ser recollida dilluns a la tarda per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana, en el decurs de l’acte de lliurament dels Premis Educaweb d’Orientació Acadèmica i Professional 2019, que va comptar amb la cloenda del conseller d’Educació Josep Bargalló i va tenir lloc al Jove Teatre Regina de Barcelona.

Aquesta menció pretén reconèixer i donar visibilitat als projectes integrals, coordinats i comprensius d’orientació acadèmica i professional des de la perspectiva del món local i fomentar, així, el treball de proximitat de l’orientació des d’una ciutat de qualsevol punt del món. La menció neix, l’any 2016, fruit del projecte “Guiding Cities” del Programa Erasmus+ de la Unió Europea i Educaweb ha volgut donar-li continuïtat en el marc del Premis Educaweb d’orientació acadèmica i professional, amb el suport i col·laboració de la Diputació de Barcelona.

D’aquesta manera, Terrassa pren el relleu a les ciutats de Badia del Vallès, Sabadell i Göteborg, reconegudes en les tres anteriors edicions amb la Menció Ciutat Orientadora.

El jurat internacional dels Premis Educaweb d’Orientació Acadèmica i Professional 2019 ha reconegut a Terrassa el mèrit d’haver connectat de manera coordinada i visible els agents implicats en l’orientació dins de l’ecosistema educatiu local. El jurat
ha estat format pel Màrius Martínez, doctor en Ciències de l’Educació i recercador en l’àmbit de l’orientació professional de joves i adults; Siobhan Neary, doctora en Educació amb més de 25 anys d’experiència en el sector de l’orientació i professora associada i directora de l’International Centre for Guidance Studies (iCeGS) de la Universitat de Derby; i d’Inga Andreassen, professora d’Orientació i responsable del Màster d’Educació i Orientació Professional de la Facultat d’Educació, Arts i Esports de la Western Norway University of Applied Sciences.

Els objectius d’aquest projecte europeu, que ha comptat amb la participació d’organitzacions de quatre països (Espanya, Grècia, Itàlia i Romania), són: fomentar la millora dels serveis d’orientació per contribuir a reduir l’abandonament escolar prematur i l’atur; dissenyar eines de planificació estratègica i avaluació; promoure la col·laboració entre els diferents agents implicats en l’àmbit de l’educació i l’orientació acadèmica i professional; i desenvolupar un model de ciutat orientadora.

Els Premis Educaweb reconeixen els millors projectes d’orientació acadèmica i professionals presentats en les categories Institucional, Professional, Menors de 35 anys amb projectes no aplicats i Empreses, aquest últim en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann. En el mateix acte també es guardonen la Menció Ciutat Orientadora, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, que ha obtingut enguany Terrassa, i la Menció Enric Renay i Permanyer, impulsada amb DEP Institut i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.

Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació que necessiten per trobar la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. El web, que té un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d’accés lliure. Des del seu origen, Educaweb ha aconseguit destacar com a eina per a la cerca de formació i informació, amb més de 30 milions de visites i més de 250.000 usuaris registrats l’últim any.