Terrassa reuneix 30 ajuntaments per fer front a la proposta d’Endesa

Uns 30 ajuntaments de la comarca participaran en la reunió convocada d’urgència per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per fer un front comú a la petició de la companyia Endesa de voler cobrar el deute elèctric pendent de les famílies més vulnerables. L’Ajuntament de Terrassa va prendre la iniciativa a principis de mes en rebre una carta de la companyia que instava al municipi a fer-se càrrec del 50 per cent del deute del rebuts impagats d’electricitat.

La companyia que deia assumiria el 50 per cent del deute restant, també alertava que si els ajuntaments no saldaven el compte, iniciarien a partir de l’1 d’octubre, el procediment per tallar el suministre. Aquesta proposta d’Endesa afecta a 800 famílies a Terrassa i segons el Consistori, vulnera els drets de la ciutadania i la normativa autonòmica per afrontar la pobresa energètica.

L’Ajuntament va convocar una reunió d’urgència amb d’altres ajuntaments de la comarca que també havien rebut l’avís, per donar una resposta conjunta i contundent a la companyia elèctrica. Els 30 Ajuntaments es reuniran el pròxim dia 5 al Centre Cívic Francesc Macià.