Terrassa, Sabadell i Sant Quirze pedalen junts pel carril bici per la N-150

Amb el lema Sabadell, Sant Quirze i Terrassa tenim molt en comú, Carril bici per la N-150, tres entitats del Vallès Occidental han organitzat el diumenge 7 de maig, per quart any consecutiu, una pedalada comarcal reivindicativa per a totes les edats, per reivindicar la necessitat d’unir els tres municipis amb un carril bici còmode i segur per als desplaçaments amb bicicleta i també a peu.

Els tres grups han sortit simultàniament, en un ambient lúdic i familiar, i han circulat per la N-150 ocupant el carril de circulació. La trobada dels tres grups ha estat en el km 15 de la N-150, davant del Consell Comarcal de Vallès Occidental.

La novetat d’enguany és que ens han informat que els serveis tècnics dels Ajuntaments de Sabadell i Terrassa estan treballant una proposta conjunta per presentar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, titular de la carretera. Des del BiciTerrassa Club s’espera que es concreti aviat en un projecte executiu amb pressupost.


Acció del BiTer per mostrar la viabilitat d’un carril bici al carrer del Periodista Grané

El BiTer també ha realitzat una acció per mostrar la viabilitat d’un carril bici al carrer del Periodista Grané, per donar continuïtat des de la part nord del carrer fins al passeig Vint-i-dos de Juliol. Es tracta d’una mesura low-cost i sense que calgui treure places d’aparcament, que permetrà que les bicicletes puguin circular per aquest carrer ens els dos sentits.

A països com a França i Bèlgica, existeix, des de fa uns anys, una norma estatal que permet, a les zones 30, que els ciclistes puguin anar en els dos sentits a tots els carrils de circulació de sentit únic per a la resta de vehicles.

Segons el Biter, aquesta mesura ha resultat ser molt exitosa per segura i per promoure l’ús de la bicicleta, com a vehicle preferent a les ciutats. Des del Biter pensen que, a mig termini, aquesta mesura es podria posar en marxa també a Terrassa, donat que la tipologia de carrers és la mateixa, començant per la futura zona ZUAP.