ajuntament superàvit façana

Terrassa s’adhereix al Manifest de la Red Innpulso per a la promoció d’innovació per pal·liar els efectes de la Covid

El Ple va aprovar el passat divendres, 24 de juliol, l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa al Manifest de la Red Innpulso per a l’impuls i promoció de les polítiques públiques d’innovació com a eines clau per pal·liar els efectes de la Covid-19 a les ciutats. Durant la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19, des de la Copresidència de la Red Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, representada pels municipis de Terrassa i Ermua (País Basc), es va plantejar la necessitat de realitzar una declaració institucional conjunta de totes les ciutats membres de la Red Innpulso. Les ciutats signats entenen que, davant d’aquest nou escenari, les polítiques públiques d’innovació es constitueixen com els motors fonamentals de creixement, productivitat, benestar i inclusió.

El passat 1 de juliol, la Red Innpulso, integrada per les 72 ciutats de l’Estat, va aprovar per unanimitat l’adhesió al Manifest, que declara que la ciència i la innovació representen, ara més que mai, un factor creixent de competitivitat i prosperitat, i que es necessita urgentment desplegar polítiques d’innovació ben dotades que esdevinguin una prioritat estratègica per a les ciutats.

Les ciutats de la Red Innpulso refermen amb aquest manifest el seu compromís amb la posada en marxa de mesures de futur encaminades a fomentar i impulsar polítiques i eines d’innovació en l’àmbit local amb l’objectiu de millorar el nivell del servei públic a la ciutadania i dinamitzar l’ecosistema local millorant, d’aquesta manera, l’eficiència del model productiu i la qualitat de vida de les persones. Consideren que la manera en que es pot donar una resposta a la situació actual és disposant d’assignació de recursos específics que els permeti desplegar polítiques locals de ciència i innovació.