Terrassa s’adhereix al projecte Mosquito Alert per a la millora de la vigilància d’aquests insectes

L’Ajuntament de Terrassa participa aquest any en el projecte Mosquitoalert.com, una plataforma interactiva que es construeix a través de la recollida de dades a través dels ciutadans i l’anàlisi per part de científics.

A través d’aquest projecte, que inclou una aplicació per telèfons mòbils i una plataforma multimèdia, es recullen les observacions aportades per la ciutadania, ja sigui de mosquits o de llocs de cria.

Els científics vinculats al projecte analitzen les imatges i identifiquen el tipus de mosquit. Aquestes fotografies, juntament amb els resultats de l’observació s’incorporen a mapes interactius que permeten determinar l’evolució de la implantació i vigilar la seva extensió.

L’Ajuntament anima els terrassencs que si detecten la presència de mosquits o acumulació d’aigua en facin fotografies i les enviïn a la plataforma Mosquito Alert.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu de 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. Els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen. La presència del mosquit és molt molesta pel nombre elevat de picades que causen els exemplars femella.