Terrassa s’adhereix un any més al Dia Internacional dels Museus amb un munt d’activitats

Des del 1977 el 18 de maig de celebra arreu del món el Dia Internacional dels Museus i Terrassa, com cada any, ha preparat diverses activitats per adherir-s’hi. En aquest edició, el tema proposat és ‘Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus’. La Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Seu d’Ègara i el Museu de la Ciència fan jornades de portes obertes des d’avui i fins diumenge.

A les Esglésies de Sant Pere hi haurà exposada, fins el 18 de juny, la joia del Museu: els plànols del projecte de remodelació del recinte de les Esglésies de Sant Pere de 1920, de Josep Puig i Cadafalch. Els documents formen part del primer projecte urbanístic del conjunt monumental.

I al mNACTEC, a banda de la jornada de portes obertes, entre les propostes destacades d’enguany hi ha la cursa solidària el proper dissabte al matí.

D’altra banda, dissabte tindrà lloc una de les activitats més esperades: la Nit dels Museus. Hi participen més de 3.000 equipaments de 40 països.

A Terrassa hi han previstes visites nocturnes a la Seu d’Ègara i també al Museu Tèxtil. L’activitat permetrà conèixer l’exposició ‘La Vall del Nil’ i també les esglésies de Sant Pere, dedicant una especial atenció a les pintures murals dels segles V al VIII amb la projecció d’un audiovisual. Al Museu de la Ciència es farà l’espectacle Monòlegs científics i visites guiades a les voltes de la teulada i a l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”.