Terrassa s’afegeix a la Marató de Donants de Sang, del 12 al 19 de gener

Terrassa s’afegeix a la Marató de Donants de Sang que se celebrarà des d’aquest divendres dia 12 i fins el proper, dia 19, a tots els hospitals de referència de Catalunya, entre ells, a MútuaTerrassa, i també, per primera vegada, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La campanya més gran de l’any arriba després d’unes festes de Nadal en què les donacions s’han reduït un 25% i en plena epidèmia de grip. Aquesta situació provoca que es necessiti més sang però, alhora, també fa que es redueixin les donacions perquè el virus impedeix donar sang durant 15 dies.

L’objectiu és recuperar els nivells de sang òptims per a la correcta activitat hospitalària, sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar i fer-ho regularment i, alhora, implicar institucions, entitats i personalitats de referència.

L’eix d’aquest any és ‘L’experiència de donar sang’, simulant les caixes de regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, per posar de manifest els valors de l’altruisme i la solidaritat.

A partir d’ara, tots els donants rebran uns SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient. Aquesta és una iniciativa que es posa en marxa coincidint amb la Marató de Donació de Sang 2018. A més, per primera vegada els donants podran respondre una enquesta per valorar l’experiència.