Terrassa s’afegeix a les concentracions en suport als dos regidors de la CUP de Reus

La façana de l’Ajuntament de Terrassa s’ha il·luminat de groc aquest dimecres al vespre. Ha estat durant la concentració per donar suport als dos regidors de la CUP de Reus encausats per les mobilitzacions de l’1 d’octubre.

Marta Llorens i Oriol Ciurana han passat la nit a comissaria després de ser detinguts aquest dimecres pels Mossos d’Esquadra per ordre del jutjat número 2 de Reus. L’objectiu era portar-los a declarar després d’haver estat citats dues vegades acusats d’un delicte d’odi contra al Policia Nacional i no haver comparegut. Aquest matí han quedat en llibertat després d’haver-se acollit al seu dret a no declarar.

L’acte en defensa de la llibertat, la democràcia i els drets civils, en el que no han faltat les mostres de suport als presos polítics ni les bufandes grogues, ha començat amb un minut de silenci, al que ha seguit El Cant dels Ocells dedicat a rebutjar la persecució política, el cant d’una nadala i de Els Segadors.

També s’ha dedicat un sentit record a Jordi Navarro, de 43 anys i militant d’Esquerra Republicana que ha mort recentment a causa d’un infart cerebral. En el seu honor s’ha llegit un poema de Miquel Martí i Pol.

Per acabar, representants de la CUP han desplegat una pancarta per mostrar el seu rebuig a la repressió, al 155 i en defensa de la República Catalana.