Terrassa s’apunta a la Nit dels Museus i al Dia Internacional de la Llum

Terrassa se suma a la tradicional Nit dels Museus per commemorar el seu Dia Internacional amb diferents activitats i jornades de portes obertes. La nit del 14 de maig també es commemora el Dia Internacional de la Llum, per això s’il·luminaran alguns edificis i monuments més representatius de la ciutat. Al voltant del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, Terrassa se suma a la divulgació del seu patrimoni museístic i obrirà les portes del seu Museu oferint un ventall d’activitats per atraure als visitants. Amb el lema «El poder dels Museus» es vol posar en valor els equipaments culturals com a mitjà d’intercanvi cultural, col·laboració, treball per la pau i enriquiment de les cultures.

Per dissabte a les 11 del matí, el Castell Cartoixa acollirà l’activitat familiar per a infants d’entre 5 i 10 anys «Un castell de conte». Una història amb recorregut per la planta de l’equipament que explica el passat del Castell i dels seus habitants. Tant dissabte com diumenge i dimecres 18 de maig, el Castell Cartoixa, la Casa Alegre de Sagrera i la Seu d’Ègara, faran jornada de portes obertes amb l’entrada gratuïta per a tothom. Fins el 12 de juny la Casa Alegre mostra l’obra «Reminiscència antiga VI». Dissabte a partir de les vuit del vespre la Casa Alegre també acollirà el Concert de Marta Sierra, Jazz Trio, una formació inspirada en l’escena del jazz al París dels anys 30 i 40. La formació interpreta estàndars populars de jazz americans d’aquella època i coneguts temes de la cançó francesa.

Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ofereix diverses activitats, algunes de les quals amb les reserves exhaurides com el taller de restauració, passejades per les voltes, o «1909. Un passeig per la fàbrica», una història teatralitzada sobre la indústria del tèxtil. També mantindrà les portes obertes el dissabte de dos quarts vuit i fins les dotze de la nit. Finalment el Museu Tèxtil també organitza visites al taller de restauració i un altre taller del col·lectiu de dones. Dissabte a les deu del vespre el ballarí Àngel Durà interpreta Unravel sobre les llums i ombres del procés d’industrialització i deshumanització de la producció.

Coincidint amb la Nit dels Museus, dissabte 14 s’il·luminaran alguns dels edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat per commemorar el Dia Internacional de la Llum amb l’objectiu de posar en relleu la funció de la llum en la vida dels ciutadans tant en l’àmbit de la ciència, l’educació, la cultura, l’energia i el desenvolupament sostenible. Aquest any s’il·luminaran la xemeneia Oliu, a la plaça del Vapor Montset; la façana de l’Ajuntament, al Raval; La Torre del Palau; la xemeneia del Vapor Busquets, a la plaça Salvador Espriu; la xemeneia Roca i Pous, a la plaça Nova; la xemeneia Tisa, a la plaça de la Terrassa Industrial; el monument a la Dona Treballadora; i la Facultat d’Òptica i Optometria, al carrer Violinista Vellsolà. A més, aquesta activitat vol recordar la ruta de la llum que es va fer l’any passat i que ara es recull en un llibre també en format digital.