Terrassa s’avança amb noves mesures a l’emergència per sequera

Terrassa s’avança al decret d’emergència per sequera que es podria decretar a finals d’any i a partir d’avui aplica el seu Pla d’Emergència Municipal per prevenir futures restriccions. El Comitè Municipal d’Emergència reunit aquest dilluns manté la campanya i augmenta les mesures d’estalvi d’aigua com a garantia pel futur subministrament.

Amb 182 litres de consum d’aigua per persona i dia, Terrassa no supera el consum mitjà, de moment permès en 210 litres. L’empresa municipal Taigua manté la reducció de la pressió de l’aigua i aplica un nou sistema de detecció de fuites.

També preveu una inversió de 3 milions d’euros per al 2024 per millorar la xarxa i un nou sistema de pagament que penalitza els alts consums. L’Ajuntament que ja ha reduït un 60 per cent el consum municipal impulsa la campanya per a l’estalvi d’aigua, i manté les prohibicions de regar parcs i jardins i de buidar piscines i fonts ornamentals.

El consistori que té en marxa diferents estudis per a l’ús de l’aigua de pous i mines i de les aigües freàtiques i regenerades, reclama a l’Agència Catalana de l’Aigua el traspàs de la gestió de la depuradora de Les Fonts.