Terrassa se suma a la commemoració del Dia Internacional de les ADEE

L’Ajuntament de Terrassa s’ha sumat aquest 25 d’octubre a la commemoració del Dia Internacional de les ADEE amb l’objectiu de fer més visible la defensa dels drets i la igualtat d’oportunitats per a les persones de talla baixa.

La tinenta d’alcalde Meritxell Lluís ha donat aquest vespre de dimecres la benvinguda a les persones participants en la cerimònia del Dia de les Acondroplàsia i altres Displàsies Esquelètiques amb Nanisme (ADEE). Durant l’acte, s’ha llegit un manifest i la façana d’Ajuntament s’ha il·luminat de color verd.

També s’ha projectat un vídeo elaborat per l’Associació de Familiars i Afectats de Patologies del Creixement (AFAPAC), que ha estat l’entitat encarregada de llegir el manifest. L’objectiu de la commemoració és fer més visible la defensa dels drets i la igualtat d’oportunitats per a les persones de talla baixa. L’acondroplàsia és una patologia del creixement que comporta certs problemes mèdics i d’accessibilitat física.

Es calcula que entre 1 de cada 15.000 i 1 de cada 40.000 persones tenen acondroplàsia o altres patologies esquelètiques.